Diensten > Reiniging

Om het rioolsysteem goed te laten functioneren, is het van belang dat de riolering regelmatig wordt gereinigd en geïnspecteerd op gebreken. Rions Riooltechniek is gespecialiseerd in het reinigen en onderhouden van het volledige rioolstelsel. Van keukenafvoer tot hoofdriool.

 

Particulieren

Elk rioolsysteem vervuilt na verloop van tijd. In de rioolbuizen zitten nu eenmaal veel bochten waar zeepresten, waspoeder en toiletpapier zich kunnen ophopen. Wanneer u uw rioolsysteem laat reinigen zodra u merkt dat de afvoercapaciteit vermindert, voorkomt u vervelende problemen zoals een verstopping, een lekkage of stankoverlast. We reinigen uw rioolsysteem door de buizen onder hoge druk goed schoon te spuiten. Na zo’n reiniging is de afvoercapaciteit weer optimaal. U kunt natuurlijk ook bij ons terecht voor het reinigen en onderhouden van uw pompgemaal of pompinstallatie.

 

Bedrijven

We hebben de juiste kennis en apparatuur in huis om het rioolsysteem van grote en kleine bedrijven te reinigen en te onderhouden. Ook voor het reinigen en onderhouden van vetafscheiders, vetputten, pompgemalen en pompinstallaties bent u bij ons aan het juiste adres. Op basis van uw wensen en onze ervaringen stellen we een reinigingsschema voor u op zodat u er zelf geen omkijken meer naar heeft.

 

Overheid

Tegen concurrerende tarieven nemen we u het volledige onderhoud van het rioolstelsel uit handen. Onze medewerkers zijn goed opgeleid en volgen de laatste nieuwe ontwikkelingen in ons vakgebied op de voet. We beschikken bovendien over een modern wagen- en machinepark waarmee we straat- en trottoirkolken en rioleringen snel en vakkundig kunnen reinigen.

 

Innovatieve rioolrecycler

Zo werken we onder andere met een innovatieve rioolrecycler: een grote rioolreiniger die de functies van een spuitwagen en een vacuümwagen in één voertuig combineert. Met deze hypermoderne recycler kunnen we het riool onder hoge druk schoonspuiten en leegzuigen. Het vrijgekomen rioolslib blijft achter in de wagen, waarna het gereinigde rioolwater opnieuw wordt gebruikt als spuitwater om de rioolbuizen nogmaals schoon te spuiten. Voor het reinigen van het hoofdriool is dus geen aparte wagen met een watertank met schoon oppervlaktewater meer nodig. Dit extra spuitwater hoeft dus niet gereinigd te worden in een zuiveringsinstallatie, wat leidt tot een CO2-besparing van 40-45%. Daarnaast ervaren weggebruikers minder overlast omdat er maar één wagen wordt ingezet. Het vrijgekomen slib verwerken we zelf op milieuvriendelijke wijze tot een aantal nuttige restproducten. Omdat we het slib dag en nacht kwijt kunnen op ons eigen terrein, kunnen we grote reinigingswerkzaamheden ook in de avond of nacht doen. Op die manier is er geen overlast voor het verkeer.

 

Heeft u behoefte aan meer informatie, of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op: 043-3214978 / info@rions.nl.

 

 

 

 

 

 

 Hoofdvestiging Maastricht

043-3214978

Vestiging Sittard/Geleen

046-4007355

Vestiging Weert

0495-453132

Vestiging Heerlen

045-7111885

Vestiging Tilburg

013-2040470

Vestiging Belgiƫ

0032-(0)89 249583

maak direct gebruik van onze 24 uurs calamiteitendienst:

Bel mij terug