Diensten > Inspectie

Als een rioolprobleem niet met een ontstopping of reiniging verholpen kan worden, is er meer aan de hand. Wat precies? En waar precies? Dat zoekt Rions Riooltechniek snel voor u uit met behulp van een camera-inspectie of een stankdetectie. Daarnaast brengen we uw rioolstelsel nauwkeurig in kaart, om onnodig graven en zoeken naar een rioolleiding te voorkomen.

 

Camera-inspectie

Rioolbuizen in huis hebben vaak maar een kleine diameter. Met ons compacte camerasysteem kunnen we zelfs in buizen van maar 7,5 cm doorsnede op zoek naar gebreken. Bij grotere en langere rioolbuizen zetten we onze speciale tv-inspectiebus met zelfrijdende kleurencamera in. In beide gevallen worden alle gebreken feilloos in beeld gebracht. Zelfs in de slecht bereikbare delen van het riool zien we exact wat er mis is. Denk aan scheuren, verzakkingen, wortel-ingroei, vervuiling, aantastingen en zand-inspoeling. Voorafgaand aan een camera-inspectie wordt het riool overigens altijd eerst goed gereinigd zodat het zicht in de rioolbuizen optimaal is.

 

We zetten onze camera’s niet alleen in als er sprake is van een rioolprobleem. Een camera-inspectie wordt ook gebruikt om de algehele toestand van het riool te onderzoeken; om de buis- of rioolhelling vast te stellen; of om een gerenoveerd of nieuw aangelegd riool te controleren.

 

U krijgt na afloop van de inspectie een dvd met daarop de beelden, plus een uitgebreide inspectierapportage die is opgesteld volgens de Europese NEN 3399-norm.

 

Stankdetectie

Een ander probleem dat nader onderzoek vereist, is stankoverlast. Via scheurtjes in rioolbuizen kunnen riooldampen weglekken en dat kan voor veel overlast zorgen. En dat niet alleen: de zwavelstofdampen uit het riool zorgen ook voor betoncorrosie, dus het is van belang dat een lekkage snel wordt gedicht. Om erachter te komen waar de dampen weglekken, vullen we het riool met rookgas dat vervolgens via eventuele scheurtjes weglekt. (Dat rookgas is overigens volledig onschadelijk en milieuvriendelijk). Op die manier kunnen we lekkages nauwkeurig lokaliseren. Deze techniek gebruiken we in kleine maar ook in grote, complexe rioolstelsels.

 

Leidingen traceren

Wilt u weten waar de rioolleidingen in en rond uw huis exact lopen? Dan kunnen we de leidingen voor u opsporen met onze speciale ‘tracer’. Deze tracer wordt ingebracht in het riool en zendt vervolgens een signaal uit dat tot een halve meter nauwkeurig aangeeft waar het riool loopt. Zelfs als de buizen zeven meter onder de grond liggen, is het signaal nog bovengronds te volgen. Op die manier kunnen we voor u in kaart brengen waar u een ondergrondse rioolbuis of put precies kunt vinden. Dat voorkomt onnodig graaf- en zoekwerk naar de leidingen.

 

Problemen oplossen

Natuurlijk zijn we niet alleen in staat een rioolprobleem voor u te detecteren: we lossen het ook graag voor u op. Na de inspectie krijgt u desgewenst een vrijblijvende offerte voor de reparatie of renovatie van uw riool. Dankzij de nauwkeurige detectie kunnen we het graaf- en breekwerk tot een minimum beperken. En soms zijn er zelfs oplossingen mogelijk waarbij de leiding van binnenuit gerepareerd wordt en er dus helemaal geen breekwerk aan te pas komt.

 

Heeft u behoefte aan meer informatie, of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op: 043-3214978 / info@rions.nl.

 

 

 

 Hoofdvestiging Maastricht

043-3214978

Vestiging Sittard/Geleen

046-4007355

Vestiging Weert

0495-453132

Vestiging Heerlen

045-7111885

Vestiging Tilburg

013-2040470

Vestiging Belgiƫ

0032-(0)89 249583

maak direct gebruik van onze 24 uurs calamiteitendienst:

Bel mij terug